Nya övningar med Smith

 
Två timmar på gymmet ikväll med Super-Sara! Vi hade bestämt oss för att testa ytterligare lite nya övningar ihop, bland annat marklyft (dead lifts). Det känns både lättare och roligare att testa nya övningar ihop med någon annan. Dels behöver man inte känns sig lika förvirrad och dels har man någon som kollar så att man gör rätt.
 
Vi började med 15 minuter på crossen. Jag har haft ont i knät hela dagen så jag bestämde mig för att ta det ganska lugnt. Det blev level 16, random hill. Svettigt men inte särskilt tungt...
 
Därefter var det Smithmaskinen som gällde! Där vi nu fått reda på att själva stången väger 18 kg. Genast kändes det mindre pinigt att vi bara orkade lägga på 2,5 kg på var sida när vi tränade rumpa i "stå på knä och kicka bakåt"-övningen. Vi testade även att använda den (maskinen) för benpress och bänkpress. 3-4 set vid varje övning, och 5-10 reps.
 
 
 
Och så var det marklyften ja. Vi hittade en Youtube-video för att få rätt på tekniken, men vi var nog inte helt nöjda. Den ena stången var för lång och den andra för krokig. Vi saknade en helt vanlig kort rak stång som inte vägde för mycket! Mer övning nästa gång.
 
Sara hade kollat upp fyra "basövningar" och militärpress var en av dem, så vi gjorde 4 set. Axlar och triceps hej på den! Och så gjorde vi 4 set bicepsövningar med hantlar. 
 
Sist men inte minst var det mage, och där var det min trofasta app som gällde. 6 övningar à 30 sekunder, och sen Plankan. 
 
Vi avslutade med lite härlig stretch och varsin mumsig proteinshake! 
Härligt pass där vi nog täckte det mesta. Och Sara sa att hon såg mina biceps höhö. 
 
 

Kommentarer
Niclas säger:

Tänk bara på att ryggen måste vara spikrak när ni kör deadlifts, stor skaderisk även om man inte har så mycket vikt!
Lyftet i sig är uppdelat i 2 faser:
1: Svanka, upp med ändan, rätta ryggen och låt stången glida längs smalbenen.
2: När stången är ovanför knäna skjuter ni ut höften och vips så är ni där! Sjukt bra övning då den tar så många muskelgrupper.
Som sagt, håll ryggen RAK så blir det bra!

2013-06-27 | 16:18:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback