Dance day

 
Igår var det bellydance, precis som vanligt på måndagarna! Eller ja, egentligen heter ju klassen "orientalisk dans" för det är inte bara magdans såsom man tänker sig att magdans är.. Två timmars dans vilket inbegrep styrka, teknik och koreografi. Man tränar minsann både kropp och sinne ordentligt!
 
Efteråt gick Bumbs och jag direkt över till Forum för att gymma lite, men ingen av oss var sådär på G. Så det blev bara lite kondition och sen gick vi hem igen. För min del var det 4 km på löpband, 10.5 km/h, ca 23 min. Kände mig nöjd, även om jag förstås vill förbättra tiden lite nästa gång. 
 
 

Styrketräning, den stora steg-för-steg-guiden

 
Idag fick jag låna en bok av Niclas. En bok om styrketräning med olika principer, grundläggande näringslära, utförliga beskrivningar på övningar, vikten av uppvärmning, nedvarvning och stretch... allt! Jag har ännu bara hunnit bläddra lite i den, men den verkar riktigt bra! Med hjälp av den här boken kommer jag dels kunna variera min träning mer, och dels vara säker på att jag har rätt teknik i de olika övningarna. 
 
Återkommer när jag har lusläst den :) men so far so good, rekommenderar den redan.
 
 
 
 
 

Kettlebell, äntligen!

 
Jag har alltid trott att det hette kettleball, men nej det är tydligen -bell. Det var Christin som upplyste mig om det, och det var även hon som fick mig att verkligen vilja testa! Och det var tack vare det som jag hakade på den där provmånaden på Forum, eftersom de har pass med kettlebell. Så idag testade jag och Bumbs för första gången.
 
Jag, som aldrig är sen annars, kom till gymmet med andan i halsen efter en rekordsnabb cykeltur. Passet skulle precis börja och jag hann på sekunden in i salen och fick slänga av mig väska och jacka i ett hörn. Redan uppvärmd, minst sagt. 
 
Passet körde igång direkt med ganska hög intensitet, det var ju bara 40 minuter. Eller ja, det fina med det här passet är att det nästan helt är upp till en själv hur intensivt det ska vara. Jag för min del öste på ett så högt tempo jag kunde och med en lagom tung kettle. Främst ville jag få in rätt teknik så att jag kan använda mig av de övningarna sen i gymmet. 
 
Det var ett riktigt svettigt pass, och såväl rumpa som armar, axlar och rygg fick jobba! Mest rumpa tror jag, aj aj aj. Jag hade väntat mig lite mer go men det var ändå bra, och jag kommer definitivt att gå fler gånger.
 
 
 

Ryggar inte undan

 
Dunderpass idag, med Sandra och Karin! Känner mig mer pepp än nånsin och jag älskar träningen mer och mer för varje gång. Känns dessutom underbart att varva gym, jogg och dans. Perfekt kombo :) 
 
Dagens: Kondition, rygg och mage
 
Löpbandet - 4 km jogg i 10,5 km/h
Gick över förväntan! Trots att det var ett tag sedan jag joggade sist.. Men det flöt på bra och jag hade ett jämnt flås, hade orkat 1 km till men idag var det fokus på andra grejer.
 
Upper back - vertical row både i maskin och i den där multiställningen (som säkert har ett namn)
Lower back - maskin och skivstång
 
Mage - 15 minuters killer workout med NTC (Nike app), 6x30 sek olika övningar med Adrian James-appen
 
 

Nu kör vi igen!

 
Efter ett ganska långt uppehåll så bestämde jag mig idag för att komma igång med träningen igen! Så trots lite pressat schema så tog jag mig till gymmet för 45 minuters intensiv träning.
 
Uppvärmningen blev 15 minuter på crosstrainer, level 13 random hill. 
Jag har upptäckt att jag får väldigt väldigt ont i mina knän när jag tränar på crossen, så idag tog jag ett ganska lågt motstånd. Mest för att få upp flåset och bli varm. 
 
Jag har bestämt mig för att börja träna bröstmusklerna mer. Annars brukar jag nästan aldrig träna dem av någon anledning. Men efter inspiration från Christin så kände jag att jag verkligen måste börja satsa på bröstmusklerna! 
Så det blev chest- och shoulder press i maskin, plus bänkpress i Smithmaskinen.
 
Biceps, triceps och axlar med hantlar, och så lite mage med medicinboll sen på matta.
 
Väldigt skönt pass och jag längtar redan till nästa! :)