Morgonträning, inte min grej...

 
Sara hämtade upp mig och så åkte vi till Värnhem för en timmes cardio. Men nej, min kropp var inte alls vaken och redo. Och de har en annan (äldre?) modell på sina crosstrainers som jag inte alls var kompis med, så jag nöjde mig med 15 jobbiga minuter på den. Usch.
 
Sen hattade jag runt lite på måfå... som sagt, förvirrad och inte riktigt "igång". Lite ländrygg, lite insdia + utsida lår, lite rumpa. Och mage! 12 övningar à 30 sekunder (Adrian James), plus 2x60 sekunders plankan.
 
Får köra ordentligare nästa gång :) 
 
Läcker pose..... not.
 

Nya övningar med Smith

 
Två timmar på gymmet ikväll med Super-Sara! Vi hade bestämt oss för att testa ytterligare lite nya övningar ihop, bland annat marklyft (dead lifts). Det känns både lättare och roligare att testa nya övningar ihop med någon annan. Dels behöver man inte känns sig lika förvirrad och dels har man någon som kollar så att man gör rätt.
 
Vi började med 15 minuter på crossen. Jag har haft ont i knät hela dagen så jag bestämde mig för att ta det ganska lugnt. Det blev level 16, random hill. Svettigt men inte särskilt tungt...
 
Därefter var det Smithmaskinen som gällde! Där vi nu fått reda på att själva stången väger 18 kg. Genast kändes det mindre pinigt att vi bara orkade lägga på 2,5 kg på var sida när vi tränade rumpa i "stå på knä och kicka bakåt"-övningen. Vi testade även att använda den (maskinen) för benpress och bänkpress. 3-4 set vid varje övning, och 5-10 reps.
 
 
 
Och så var det marklyften ja. Vi hittade en Youtube-video för att få rätt på tekniken, men vi var nog inte helt nöjda. Den ena stången var för lång och den andra för krokig. Vi saknade en helt vanlig kort rak stång som inte vägde för mycket! Mer övning nästa gång.
 
Sara hade kollat upp fyra "basövningar" och militärpress var en av dem, så vi gjorde 4 set. Axlar och triceps hej på den! Och så gjorde vi 4 set bicepsövningar med hantlar. 
 
Sist men inte minst var det mage, och där var det min trofasta app som gällde. 6 övningar à 30 sekunder, och sen Plankan. 
 
Vi avslutade med lite härlig stretch och varsin mumsig proteinshake! 
Härligt pass där vi nog täckte det mesta. Och Sara sa att hon såg mina biceps höhö. 
 
 

I like the way

 
Efter att ha krängt en del igår så kändes det väldigt skönt att ta en sväng till gymmet idag. Jag och Sara tog ett kvällspass där vi inledde med lite kondition!
 
För min del blev det 20 minuter på crosstrainer; random hill, level 18. Puh, det var riktigt tungt emellanåt! Men jag körde på till peppig musik och höll ett ganska bra tempo. Kan ju säga att svetten rann på rätt bra när jag var klar.
 
För en gångs skull gjorde jag lite bröstövningar i en chest press-maskin. Sen rygg med skivstång och i maskin. Och så hade Sara och jag bestämt oss för att testa att använda Smithmaskinen för att träna rumpa/baksida lår. Och inte genom att göra knäböj. Det gick sådär och jag kände mig löjligt svag... lägg märke till flugvikterna på maskinen! 
 
Vi avslutade med 6 olika magövningar à 30 sekunder (Adrian James Toned Tummy-app), och 2x30 sek Plankan!
 
 
Bästa låten att crosstraina till: I Like The Way med Eddy Wata.Snälla ge mig

 
Jag behöver ett par nya ¾-träningsbyxor eftersom jag bara har ett par och det räcker inte långt. Utöver det har jag ett par långa och två par kortkorta. Men trekvarts är liksom perfekt i de flesta väder! (Ett väder? Snygg svenska.) 
 
Nu har jag ju totalt kärat ner mig i BetterBodies där jag har hittat ett par superfina! På nätet hittar jag dem bara i långa, men jag vet att det finns korta i butik. Frågan är: svarta med rosa detaljer (snyggast), eller rosa för att de är tokrosa? :) 
 

Bilder från GymGrossisten och BetterBodies
 

Har man viljan...

 
Från att ha varit superpepp, till att bli enormt slö, lyckades jag ändå vända det en gång till och cyklade bort till gymmet igårkväll! Trots den tryckande värmen utomhus så var det härligt svalt där inne. 
 
Jag värmde upp med 15 minuter på crosstrainern, random hill level 16. Jag ligger på en minst sagt ojämn nivå när det gäller den maskinen... Från att ha klarat level 20 "utan problem" (tungt förstås), till att inte ens orka trampa ner på de tyngsta backarna i level 15 utan att den gått in i pause mode.
Men igår var det energi i överflöd och 16 kändes på tok för lätt! Men dels var det bara uppvärmning, och dels har jag svårt att ändra tid/styrka mitt i, det stör liksom min färdiga plan haha. Men uppvärmd blev jag och svetten rann. 
 
Jag bestämde mig för en helkroppsomgång med både hantlar och maskiner. Så jag lallade runt och avverkade armar, axlar, rygg, mage, lår och rumpa enligt ett passande schema. Bröst och vader missade jag, vilket jag brukar göra. Kanske borde ta och skärpa mig där... 
 Det tar sig!

 
Dagens joggingrunda var ytterligare ett litet steg mot mitt nya mål. Milen. Något jag aldrig ens tänkt mig att jag skulle orka springa, ever. Men det känns inte längre lika omöjligt, och framförallt inte lika avlägset! 
 
Idag sprang jag "bara" 5,69 km. Långt ifrån en mil, men ett nytt rekord för mig! Så det känns riktigt bra. Dessutom var jag uppe och snusade på 12 km/h vid tre tillfällen, så snabbt brukar jag aldrig springa!
...och med bara menar jag inte bara, utan med mina mått mätt är det väldigt långt. Det var bara två tre år sen som min standardrunda låg på max 2 km, och det var först i våras som jag ens lyckades ta mig runt 5 hela kilometer utan att stanna. Sjukt nöjd är jag :) 
 
Lite mage på det bara, sen är jag redo för Green Mango med tjejerna ikväll! Namnam.
 
 
 
 
 
 
 

Tips på ryggövningar?

 
Efter att ha jobbat hela dagen och periodvis haft galet mycket att göra, och sedan cyklat hem i det fina vädret, så kände jag mig sådär härligt uppe i varv och rejält peppad att träna! Tills jag satte mig ner hemma. Blev-så-seg. Men nu hade jag ju bestämt mig och då skulle jag träna. Jogga. Jag var springsugen! 
 
En proteinbar, en Ceslsius, och flertalet mentala bitch slaps, sen bar det iväg. Jag vill inte påstå att jag flög fram, men det var verkligen inte de där tunga stegen jag hade förväntat mig. Härligt! Det var perfekt väder att springa i, och jag skymtade solnedgången där bakom Pildammsfontänen. 
 
Det blev "bara" 3,7 km (avg 10,34 km/h) eftersom jag vände inom gymmet på Möllan på vägen hem. Detta sunkiga gym där folk tränar i jeans och ja jag har även sett folk trampa runt i flip flops. Gottalove. 
 
Armar, axlar och rygg! Och så mina 100 squats (dag 9 i squatsutmaningen...)
Kändes bra. Men jag efterlyser fler bra övningar med lösa vikter för att träna övre rygg. Tips, någon?
 
Nu är det stretch, dusch och matlagning. På tok för sent, men behöver matlåda till jubb imorrn :) 
 
 

Pass på den?

 
Tidigare idag var jag med Sara och Bumbi på F24S Värnhem för att köra två 30 minuterspass, IndoorWalking och CXworx. Det var ett tag sedan sist och jag kan väl knappast påstå att jag rockade gymmet... och tyvärr var inte instruktören den allra bästa. Men träning är ändå träning, och bra sådan!