Nästan där!

 
Mitt personliga (del-)mål är att springa 5 km, utan paus. Och under 30 minuter. Med tanke på alla träningsmänniskor jag följer på bloggar och Instagram, så låter 5 km nästan lite ynkligt.. men man ska aldrig jämföra med någon annan än sig själv, och jag har aldrig orkat springa så långt. Så idag när min RunKeeper slutade på 4,93 km kände jag mig sådär löjligt stolt! :) Surt bara att jag inte kollade avståndet innan jag stannade haha, så nääära... 
Jag höll en average speed på 10,52 km/h och rundan tog 28:06 minuter.
 
När jag kom hem körde jag mage och lår/rumpa - idag är nämligen dag 1 av två olika "challenges" som jag ska göra fram till jag åker den 9 maj! #Ass&AbsOfSteel? Höhö.
 
 
 
Squatutmaningen ska jag alltså bara göra 14 dagar i den här omgången, för jag känner mig själv och jag kommer inte att stå och göra benböj varje dag under min semester :)
 

Trött och virrig, men träna... det skulle hon!

 
Om det var fräs i förra kvällsträningen så var gårdagens raka motsatsen. 
Efter att ha suttit framför datorn och jobbat hela dagen så kände jag mig alldeles vimmelkantig och illamående, och tänkte att jag behövde komma ut och röra på mig. En cykeltur till gymmet och ett rejält armpass skulle sitta fint. 
 
Men jag var så oerhört seg, det tog mig en timme bara att byta om och packa väskan... När jag slutligen kom ner för att låsa upp cykeln så var den inte där! Goddag ungefär, för den hade jag ju glömt vid Triangelns tågstation. 
 
Som tur var så kom Maria förbi just då och var dessutom snäll nog att promenixa med mig för att hämta hem min skruttcykel. Skön promenad med lite gött snack ♡ 
 
Ganska så precis kl. 23 var jag långt om länge på gymmet. Men trots att jag hade satt i mig en energybar så var energin verkligen below zero. 
 
Jag började på crosstrainern och knappade in Random Hill-programmet i 20 minuter på level 18. Men min kropp var så overkligt orkeslös att varenda gång jag var uppe i de tyngsta backarna så gick det så långsamt att maskinen gick in i paus mode! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta... Jag skruvade i alla fall ner till level 15, men gav ändå upp efter 11 minuter. Shame on me, men samtidigt... man ska lyssna på sin kropp. 
 
Gick över till de lösa vikterna för att köra armar och axlar, lyckades sådär. Jag vägrade gå ner i vikt vilket resulterade i färre reps, min kropp var verkligen helt orkeslös! 
 
Strax i midnatt insåg jag att det inte var lönt så jag cyklade hem. Det enda som det träningspasset var bra för, var att gappet mellan träningarna inte skulle bli för stort. 
 
 

Trött och osminkad, försöker mig på att le ツ

Kvällsträning med fräs i

 
 
Efter att ha varit på stan en stund igår eftermiddags, ätit en stor bagel på BageriCaféet och sen cyklat hem i stormen... så kände jag mig lite sådär slö. Och kaffesugen. Varför blir man kaffesugen efter maten? 
Det blev två koppar kaffe och jag blev plötsligt piggare och piggare. (Duh, kan man tänka.. men kvällskaffet brukar faktiskt inte ha den effekten på mig.) Pratade lite med mina träningspeppkompisar S&S och vid 21-tiden tänkte jag att nej jag ska nog bannemig cykla till gymmet ändå! Åt en Swebar, bytte om och stack iväg! 
 
Energibaren ihop med kaffet var kanske ett mirakelmedel? För jag ökade på nästan alla övningarna igår. Det kändes starkare än det brukar göra! Och IndoorWalkingen verkar ha gett resultat, för efter att förut bara ha orkat 5-10 minuter på en crosstrainer (max) så körde jag igår ett 20-minuters program på level 20! Random hill, där tyngsta backen var 20 och lättaste uppskattningsvis bör ha legat på runt 8. Kan ju säga att jag fick kämpa för att ens kunna trampa i de tunga backarna!
 
Det blev lösa vikter och maskiner för överkroppen sen, med störst fokus på axlar och biceps. Efter att ha kört igenom armar, rygg och axlar så gjorde jag några övningar från min abs-app och sen avslutade jag med Plankan i 100 sekunder - nytt rekord för mig! 
 
 
 
 
 

Jogg längs havet, älskart!

 
Jag satt hemma hos min bror och pluggade idag och hade med mig träningsväskan dit. Planen var att cykla förbi gymmet på vägen hem... Men så sa han att skulle ut och springa en runda och jag blev plötsligt väldigt sugen på det jag också! Jag har ju sagt att jag vill komma igång med utomhusjogg och jag svär över varenda kilometer jag avverkar på ett löpband, så detta var ju ett gyllene tillfälle. 
 
Milt uttryckt så ligger vi på helt olika nivåer, min bror och jag. Medan han ansträngde sig för att hålla ett lugnt tempo så kämpade jag för att hålla jämna steg med honom. Puh! Efter de första fem minuterna sa min Runkeeper att vi sprang i 11,3 km/h, så det var inte konstigt att jag flåsade eftersom jag brukar gå ut lite lugnare. 
Efter hand så ökade avståndet mellan oss, och slutligen vek jag av och joggade tillbaka utan bror. Men vi hade redan på förhand sagt att vi skulle springa "var för sig, ihop". Och han hade pekat ut en gräsplätt där vi skulle ses och stretcha efteråt, så medan jag väntade på honom där så gjorde jag några utfall och squats. 
 
Trots att det var svettigt och flåsigt, och trots att vi sprang i såväl sand som uppför gräskullar, så var det väldigt skönt att springa där i solen längs vattnet och med vinden i ansiktet! Det är annat än min vanliga runda genom stan... Men sen å andra sidan så brukar jag inte behöva hälla ut ett halvt kilo sand ur skorna efter en joggingtur! 
 
Gött var det, och jag är pepp på att ge mig ut på en ny joggingtur snart! Behöver uppenbarligen jobba lite med kondisen kände jag. 
 
 
 

Bra start på träningsveckan

 
Jag börjar få rutin på det här med proteinshaken! Varje morgon börjar jag med en sådan, och tack och lov är de dessutom goda. Tack Perelli som förstår sig på smak.. och inte lät det smaka "pulver" som så många andra shakes gör. 
Dock har jag ännu inte full kläm på hur mycket och hur ofta jag ska dricka dem. Killen i butiken sa 3 ggr/dagen de dagar jag tränar, och 2 övriga dagar. Varje dos ska enligt förpackningen vara 30 g. Men jag börjar lite lugnt med halva dosen de dagar jag inte tränar, och full dos men två gånger per dag de dagar jag tränar. Hur fel kan det bli? 
Om någon är haj på sånt här så kom gärna med synpunkter och feedback!  
 
 
 
Igår stack Sara och jag till F24S redan strax i 8 på morgonen. Snark. Men det var ett härligt sätt att börja dagen på! Först på schemat stod ett 45 minuters IndoorWalking-pass, sen tog vi en timme i gymmet efteråt. 
Där körde vi ett varv armar, axlar och rygg - och avslutade med lite rumpa och en killer abs workout med Adrian James-appen! Så ja, summa kardemumma så blev det träning för hela kroppen igår! 
 
 
 
I måndags var det ju dansträning, 2 h som vanligt eftersom jag går både nybörjar- och mellangruppen. Jag har verkligen varannan-feeling på dansen den här terminen. För varannan gång känns det jättebra, och varannan gång fungerar ingenting - alls! Men inför nästa måndag så SKA. JAG. ÖVA. HEMMA. 
 

Perellis Proteinpulver

 
  Idag tränade Sara och jag ihop och för min del var
  det ben, rumpa och mage som stod på schemat! 
  Vi värmde upp med 20 minuter på löpbandet. Där
  joggade jag först 2,5 km i 11 km/h och efter lite power
  walk blev det ytterligare 0,5 km jogg i 11 km/h med
  1,5% lutning. Kände att jag måste ge mig ut på
  utomhusjogg snart istället, för det är ingen höjdare
  att springa inomhus på ett löpband... 
 
  Sen körde jag två varv ben- och rumpövningar, både
  med och utan maskiner. Och när det var dags för mage
  så tog jag fram min nya app och körde två workout
  program, sjukt bra! Varierade övningar och väldigt bra
  förklarade, med både röst och video. Sen kan man ställa
  in hur många sekunders intervaller man vill köra.
  Tummen upp! 
 Adrian James 6 Pack Abs Workout 
 
 
 
 
 
Jag var inne på GYMGROSSISTEN eftersom jag bestämt mig för att trappa upp träningen! Tanken är att träna lite lite hårdare, lite mer regelbundet och fokuserat, och att satsa på att bygga lite muskler. Och med bygga menar jag inte att bli ett biffigt ofeminint träningsfreak (vilket ändå aldrig skulle kunna hända mig förmodligen haha), utan snarare att bli lite starkare och att definiera musklerna på mina taniga armar och ben. Ja hela kroppen för den delen, men torson är inte lika tanig haha. Däremot satsar jag förstås på en fint tränad mage och rygg också :)
 
Så jag hade kollat upp Charlotte Perellis fitnesspaket som de hade erbjudande på och jag ville höra med killen där ifall det verkligen var något att ha eller om det mest var en halvkass produkt som gled på sitt namn och rosa yttre. Men han tyckte att den verkade bra rent innehållsmässigt, så jag körde på det! 
 
Ikväll efter träningen smakade jag det för första gången, och tog av "caffe latten" (den andra är jordgubb). Helt okej smak, nästan god! Smakar inte alls sådär pulvrigt som shakes kan göra annars. 
 

Yoga, gym... och Nej Tack till Gainomax?

 
Jag kan vara väldigt godtrogen.. om någon berättar något för mig så kommer jag med största sannolikhet att tro på det, och jag faller för nästan all reklam. (Jag vet jag vet, dålig egenskap för en som läser till jurist.) Samma sak om jag läser en artikel som känns väldigt trovärdig och övertygande, då kan jag rentav glömma bort att det kanske finns en annan sida eller vinkel på det hela, så jag tänker inte ens tanken att kolla upp det vidare. Nej, man ska nog alltid vara lite småkritisk till en viss typ av information!
 
Efter träning brukar jag, om jag har det till hands, försöka dricka en Gainomax. Bananas are for monkeys, great recovery och allt det där. Vi har ju alla sett reklamerna. Men så häromdagen skickade Sandra en länk till mig där skribenten bakom artikeln säger Nej Tack! till Gainomax, för att det innehåller onödigt mycket (raffinerat) socker. Väldigt intressant läsning! Kanske dags att gå tillbaka till monkey food?
»Läs artikeln här«
 
 
Imorse började jag dagen med 8 minuters yoga, mest för att prova på. Det visade sig vara väldigt skönt för den där stelheten man (i alla fall jag) alltid har när man nyss vaknat. Jag har ju konstaterat att jag är oerhört ovig och orörlig, så jag ska försöka att få in det som en daglig rutin att börja varje dag med yoga! Dock får det bli 20 minuter i fortsättningen, åtta var lite lite.
 
Nu på kvällen åkte Sara och jag till F24S för ett 30 minuters IndoorWalking-pass! Effektiv konditionsträning, och svitt blir man. Direkt efter tog vi ca 45 minuter i gymmet där vi med hantlar gjorde olika övningar för biceps, triceps och axlar. Med hjälp av maskin och matta körde vi även ländrygg och mage, och så stretch. Känns haarligt!
 
Träningen och träningstänket har börjat smyga sig in i mitt liv på ett helt nytt sätt; det håller snarare på att bli en livsstil för mig, än ett nödvändigt ont. Och jag älskar det!
 
 
 

Morgonpromenad i skogen och kvällsdans på Arnbergs

Dagens dans gick betydligt bättre än igår! Sen att jag inte satte koreografierna, men kroppen svarade iallafall och skaket skakade. Det är så roligt så roligt och jag ångrar inte en sekund att jag började dansa orientaliskt för Hanan
Före dagens lektioner så träffades M och jag för att snabbrepetera mellangruppens koreografi lite, tur att jag har M ;) Dansen är väldigt fin men just nu känns det hopplöst att jag någonsin ska få till det..

Det är så "lustigt" med magdansen, för det är det enda stället där jag aldrig någonsin har komplex över min mage.. Där kan jag till och med uppskatta om det fladdrar lite, för det gör sig snyggare i dansen! Önskar att jag kände samma sak på beachen haha. 
 
 
 
 
 
 
Imorse åkte S, S och jag till Bokskogen för att traska i terräng! Jag letade fram mina treckingskor som jag senast använde på Australienresan 06/07, eftersom jag misstänkte att det skulle vara halt och lerigt i skogen. Och det var det. Men det blev en mils ljuvlig promenad i fint väder och skön natur!  
 
 
 
 

Svarvar spirorna

Efter gårdagens frossa så kändes det, om inte nödvändigt så åtminstone väldigt skönt, att få gå loss på gymmet idag! Jag körde rygg, mage, ben och rumpa. Eller... jag köttade ben och rumpa. 

Det finns två olika sorters tjejer på gymmet. Den ena sorten är de som alltid ser sådär snygga ut, aldrig svettas, och som i smyg spanar in de andra som är på gymmet. Dessa tjejer går sällan dit ensamma utan oftast två och två.

       Sen finns det de tjejerna som nästan går runt i sin egna lilla värld på gymmet, helt uppslukade av sitt träningsprogram och som knappt lägger märke till vad de andra på gymmet sysslar med.

       Jag är snarare den senare typen. Idag till exempel, stack jag dit och körde mitt race, så effektivt som möjligt trots att det var fullt av folk där. Jag svettades som en toka och var allt annat än snygg! Okej att jag tog i mer än vanligt, men sen var det också väldigt varmt där idag... Jag var till och med alldeles blöt på underarmar och smalben! 
 
Löpbandet:
1 km - 11 km/h
1 km - 10,5 km/h
0,5 km - 11 km/h

Två varv av följande övningar, 3x10:
- Statiska utfall med vikt
- Squats med vikt
- Glute press, maskin
- Leg extensions, maskin
- Leg curls, maskin
- Rodd, maskin
- Lower back, maskin
- Rygg/rumpa på matta

- 6x15 mage på matta


Dubbelpass på 24/7

Åter igen gick jag på ett CX-pass direkt följt av Indoor Walking. Tyvärr ligger de så tight att vi idag var "tvungna" att lämna det första passet innan det var riktigt slut, eftersom det var lite försenat. Vi var ganska många som gick och instruktören fällde en liten kommentar... inte otrevligt men lite menande. Och ja, det kändes väldigt oförskämt! Så fortsättningsvis kommer jag inte att gå på två pass direkt efter varandra om det ena börjar när det andra egentligen ska sluta. 
 
Anyways. CX var som vanligt sjukt bra trots att det vid en övning alltid känns som att magmusklerna ska slitas av vid fästena.. Jag ska försöka att gå minst ett pass i veckan!
 
Indoor Walkingen, svettig som vanligt. Riktigt jobbig men det känns samtidigt väldigt härligt! 
På maskinen sitter ett litet varningsklistermärke med texten "fixed wheel"... jag undrar om någon någonsin trott att man skulle kunna springa iväg ifall man trampar tillräckligt hårt?
 
Imorgon ska jag, om jag hinner, ta en liten vända på gymmet och köra cardio och ben. Vi får se :) 
 
 
 

Back on track

Efter en veckas uppehåll med löjligt mycket mat och sötsaker i alla dess former, var det riktigt skönt att vara tillbaka på gymmet. Men det märktes att jag slappat i påsk för det var ganska tungt... 
 
Jag har både CX och Indoor Walking inbokat imorgon, så med det i åtanke satsade jag på armar och axlar idag. Men först blev det totalt 3 km på löpbandet:
 
◊ 1,5 km - 11 km/h
◊ 1,0 km - 10,5 km/h - 1,5% lutning
◊ 0,5 km - 10 km/h
 
♦ Biceps - curls
♦ Triceps - liggande extensions
♦ Axlar - framåtlutande lateral raises
 
• Situps - 5x15
• Rumpa - 3x10 glute press maskin